Het verschil tussen 0 tarief, afschrijven en wel- niet declarabel?

Volgen

Declarabel, niet-declarabel

Wanneer u tijd schrijft op een dossier, bepaalt de instelling van het dossier of de tijd wordt gezien als declarabel (afkorting B van Billable) of niet-declarabel (afkorting NB van Non-billable). Legalsense toont de totale declarabele en de totale niet-declarabele tijd onderaan de tijdsregels van een bepaalde dag. Zie bijvoorbeeld onderstaande overzicht per dag.

0 tarief en afschrijven

Binnen een declarabel dossier is het mogelijk, indien u daar rechten voor heeft, om tijdsregels, door middel van een vinkje, aan te merken als Niet declarabel / Afboeken (afkorting W van Write off) of Nultarief (afkorting 0). Niet - declarabel betekent dat de regel afgeschreven wordt, en niet op de declaratie verschijnt. Nultarief betekent dat de tijdsregel wel getoond wordt op de declaratie, alleen tegen 0 Euro.

Let op, zowel afgeboekte tijd als nultarief tijd wordt in het onderdeel tijdschrijven getoond als declarabele tijd. Echter bij rapporten en declaraties wordt wel onderscheid gemaakt.