Tijdsnotatie aanpassen

Volgen

Legalsense geeft tijd standaard weer in uren en minuten (ook wel als uren:minuten omschreven). De tijd wordt afgerond op de afrondingseenheid die is ingesteld onder de algemene kantoorinstellingen (menu 'Instellingen'). Dit staat standaard ingesteld op 6 minuten en wordt altijd naar boven afgerond.

Een tijdsregel van zes minuten wordt dus getoond als 0:06. Een tijdsregels van een half uur wordt getoond als 0:30.

Decimalen

Het is optioneel mogelijk om voor een decimalen notatie te kiezen. Dit kan door Legalsense op uw verzoek worden aangepast op het niveau van:

• uw declaraties
  • de tijdsregels in de software (weergave in zoekresultaten en rapportage e.d.)
  • de invoer bij het tijd schrijven (alleen bij het handmatige invoerscherm)

Op bepaalde plekken in de software is de uren:minuten notatie niet aan te passen naar decimalen. U moet dan bijvoorbeeld denken aan de 'Timers' of het 'Per dag' invoerscherm.

Verwarring

Het verkeerd lezen van de uren:minuten notatie leidt soms tot verwarring. 0:30 (30 minuten) wordt dan gelezen als 0,3 uur (18 minuten) en 0:50 (50 minuten) wordt gelezen als 0,5 uur. Andersom komt de verwarring ook voor: 0,3 wordt als 30 minuten in plaats van 0:18.