Budgetten

Volgen

In Legalsense is het mogelijk om per dossier een budget op te geven. Een budget kan om meerdere redenen wenselijk zijn bijvoorbeeld om de effectiviteit van de medewerkers te meten of om te zien of een dossier financieel nog in de pas loopt.

Toevoegen budget

- Ga naar 'Cliënten'- 'Dossiers'

- Klik op het gewenste dossier en daarna op 'Budget toevoegen'

- Er wordt nu een keuzemenu geopend

Er kan een keuze voor een budget gemaakt worden op basis van:

• Uren (alle uren of alleen declarabel)
  • Bedragen

Bij het budget type Bedragen zijn er 2 mogelijkheden te kiezen:

1. Verwacht bedrag uitgaande van tariefschema;
  2. Bedrag uitgaand van standaard uurtarieven

Het onderscheid tussen de 2 zullen we hieronder toelichten:

Bij het 'verwacht bedrag uitgaande van tariefschema' moet er een budgetbedrag opgegeven worden op basis van het tariefschema zoals deze is ingesteld op het dossier. Dit kan zijn:

Bij het 'Bedrag uitgaand van standaard uurtarieven' wordt het budget bepaald op basis van de uurtarieven zoals deze ingesteld zijn bij de medewerkers.

Het is ook mogelijk om een notificatie naar de medewerker en de verantwoordelijke advocaat zichtbaar te maken op het moment dat 80% en 100% van het budget bereikt is. Bij het inloggen is er dan een notificatie zichtbaar en die blijft daar staan totdat deze weggeklikt wordt.

80% bereiken budget

100% bereiken budget

- Klik dan op 'Budget toevoegen' en het budget is dan aan het dossier toegevoegd.

Vanuit Legalsense wordt er verder geen blokkering aan het dossier toegevoegd. Het is nu aan de verantwoordelijke advocaat of het kantoor om te besluiten wat de vervolgstappen voor het dossier moeten zijn (afwijking analyseren, aanpassen budget, heronderhandelen met cliënt, etc)