Debiteurenbeheer

Volgen

Legalsense biedt de mogelijkheid om aan debiteurenbeheer te doen. Naast de mogelijkheden die de Rapporten kunnen bieden (onbetaalde declaraties per cliënt, per debiteur, hoe lang staat een declaratie open, etc). is binnen Legalsense op een aantal plekken zichtbaar wat het openstaande saldo bij de betreffende cliënt/debiteur is. 

U kunt deze informatie vinden bij:

- Cliënten - cliënten - betreffende cliënt

- Cliënten - dossiers - betreffende dossier

Het openstaande saldo tussen bovengenoemde overzichten kan verschillen omdat het openstaande saldo van cliënt het totale openstaande saldo van deze cliënt weergeeft en het openstaande saldo van het dossier alleen het saldo van het betreffende dossier. 

De betaalstatus van een declaratie kan op 2 manieren bijgewerkt worden:

- Handmatig

- Automatisch (indien er een koppeling met Twinfield is)

 

Handmatig

- Ga naar 'Declaraties' en zet een vinkje bij de betreffende declaratie

 

- Klik op de knop betaald. 

Er is nu een handmatige betaling toegevoegd aan de declaratie en deze wordt nu als betaald weergegeven. 

Automatisch

Indien Legalsense gekoppeld is aan een administratie in Twinfield wordt de betaalstatus in Legalsense automatisch bijgewerkt op het moment dat een ontvangst in Twinfield afgeletterd wordt op de openstaande declaratie (en deze boeking definitief gemaakt is).

Herinneringen

Als een declaratie niet na de overeengekomen betaaltermijn voldaan is kan de keuze gemaakt worden om een herinnering te sturen. Hiervoor is een aparte template voor herinneringsbrieven beschikbaar welke aangepast kan worden aan uw wensen. Hoe u dit kunt doen kunt u terugvinden onder de volgende link: Herinneringen en aanmaningen

 

Als de template gereed is kunnen de herinneringen aangemaakt worden:

- Ga naar 'Declaraties' - 'Debiteurenbeheer'

U vindt hier een overzicht van de declaraties waarvan de betalingstermijn is overschreden. 

- Vink de declaraties aan waarvoor u een herinnering wilt aanmaken en klik op 'Nieuwe herinneringen'

- U krijgt nu een keuzescherm te zien

Hier geeft u aan welke template er gebruikt moet worden (een nederlandse template of een engelse template) en welke declaraties er opgenomen moeten worden in de herinnering (alle openstaande declaraties, de geselecteerde declaraties of alleen de achterstallige declaraties)

- Klik op aanmaken. Nu worden op de achtergrond de herinneringen gegenereerd. Als de herinneringen gegenereerd zijn kunt u deze downloaden waarna u deze per post kunt versturen. Het is nu nog niet mogelijk om de herinneringen per e-mail te versturen. Dit is een optie die in de toekomst beschikbaar gemaakt zal worden.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk