Hoe breng ik gemaakte reiskosten in rekening?

Volgen

Reiskosten kunnen 2 manieren binnen Legalsense worden gedeclareerd.

1. Via verschotten;
  2. Toevoegen van een handmatige regel in een declaratie.

Via verschotten

- Klik op 'Verschotten' 'Nieuw verschot'

- U ziet dan het volgende scherm:

We lichten een paar punten toe:

- Inkoopfactuur: U kunt het vinkje hier weghalen omdat u niet wilt dat dit verschot als inkoopfactuur geboekt gaat worden. U hoeft dus ook geen crediteur op te geven en er wordt ook geen factuurnummer aan dit verschot toegekend:

- Dossier: Hier geeft u het dossier op waar het verschot op geboekt moet worden.

- Type verschot: Hier selecteert u 'Reiskosten':

- Omschrijving: Hier vult u de omschrijving in;

- Bedrag: Het bedrag van de reiskosten die u in rekening wilt brengen. Dit bedrag moet u handmatig berekenen en opgeven:

- Gegeven bedrag is*: Is het bedrag in of exclusief BTW? Standaard is de keuze Exclusief btw;

- BTW tarief*: Tegen welk percentage dient het verschot doorbelast te worden?;

- Declarabel: Is het verschot wel of niet declarabel. Standaard staat de keuze op ja.

Als u alle velden ingevuld heeft klikt u opslaan. Het verschot is dan op het dossier opgeslagen en beschikbaar voor declareren.

Handmatig toevoegen van een regel op een declaratie

U maakt voor het gewenste dossier een concept declaratie aan. U klikt op bewerken waarna u klikt op toevoegen regel:

Klik dan op 'Verschotten'. U kunt dan handmatig een verschot toevoegen en daar de gewenste omschrijving en bedrag aan koppelen. Als u dan klikt op 'Concept opslaan' is het verschot aan de declaratie toegevoegd.