Verdelen declaratie over meerdere debiteuren

Volgen

Het is mogelijk om een declaratie te verdelen over meerdere debiteuren. Voordat dit ingesteld kan worden is het noodzakelijk dat de debiteuren in Legalsense aangemaakt zijn.

Ga naar 'Clienten' - 'Dossier' en selecteer het gewenste dossier.

Klik in het volgende scherm op 'Debiteuren'

Het volgende scherm wordt dan geopend:

Debiteur zoeken: U kunt hier de debiteur zoeken waar de declaratie naar verzonden dient te worden.

Verdeeltype: Hier kunt u aangeven hoe de declaratie verdeeld moet worden. Er zijn de volgende mogelijkheden:

• Volledige/resterende bedrag;
  • Bedrag
  • Percentage

Volledige/resterende bedrag: Hier wordt het volledige openstaande bedrag of het resterende bedrag op het dossier aan deze debiteur doorbelast.

Bedrag: Als deze optie geselecteerd wordt, kan er een bedrag opgegeven worden die aan deze debiteur doorbelast moet worden

Percentage: Er kan een percentage opgegeven worden wat aan de debiteur doorbelast wordt. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om 50% van de declaratie aan Debiteur 1 en 50% van de declaratie aan Debiteur 2 doorbelast te worden.