Hoe voeg ik handmatig een verschot toe?

Volgen

Als uw Legalsense omgeving geen koppeling met Twinfield heeft kunt u de verschotten handmatig toevoegen.

Toevoegen verschotten

Het toevoegen van een verschot gaat via 'Verschotten' - 'Nieuw verschot'

- U komt dan in het invulscherm voor het "verschot"

Hieronder lichten we een aantal opties toe:

Datum: datum van het verschot

Inkoopfactuur: Als deze optie aangevinkt wordt, zal het verschot als inkoopfactuur geboekt worden naar Twinfield. Er moet dan een crediteur en een inkoopfactuurnummer opgegeven worden. Indien uw omgeving geen koppeling met Twinfield heeft kunt u dit vinkje dus weglaten;

Dossier: Hier geeft u het dossier op waar het verschot op geboekt moet worden;

- Type verschot: U geeft hier het type verschot aan (reiskosten, deurwaarderskosten, etc.). De opties die hier beschikbaar zijn, zijn terug te vinden onder 'Instellingen - 'Lijsten' - 'Type verschotten' (indien u hier de rechten toe heeft);

Omschrijving: Omschrijving van het verschot

Bedrag: Het bedrag wat vermeld staat op de factuur;

- Gegeven bedrag is*: U geeft hier aan of het bedrag in- of exclusief btw is;

BTW tarief*: U geeft hier het toepasbare btw tarief aan;

Declarabel: Is het verschot wel of niet declarabel;

Bijlage: U kunt aan het verschot een bijlage toevoegen (bijvoorbeeld een ingescande kopie van de factuur);

Als alles ingevuld is kunt u op 'Opslaan' klikken. Het verschot is dan op het dossier opgeslagen en (indien declarabel is aangevinkt) beschikbaar voor declareren.