Hoe print ik in een keer al mijn declaraties uit?

Volgen

Legalsense biedt een handige manier om al uw declaraties in een keer uit te printen. In het declaratiescherm kunt u met behulp van de zoekvelden kiezen welke declaraties u wilt selecteren om uit te printen.

Wanneer u dat heeft gedaan krijgt u een lijst met de declaraties van uw keuze. Voor deze declaraties ziet u een boxje staan wat u kunt aanvinken. Vink de boxjes voor de declaraties aan die u wilt uitprinten. Wilt u alle declaraties in de lijst printen? Door een vinkje te zetten in het bovenste boxje (dus in het blauwe veld) selecteert u in een keer alle declaraties.

Nu klikt u boven het blauwe balkje op de knop

Er verschijnt nu een lijstje met de wijze waarop u de bestanden kunt downloaden. Kies hier dan de gewenste optie. Gebruik de optie zonder logos voor als u de declaraties afdrukt op briefpapier. Als u de declaratiespecificatie op vervolgpapier wilt afdrukken in plaats van briefpapier dan kiest u voor Meerdere PDF bestanden (zonder logos).

Aandachtspunten bij het afdrukken

Afdrukken van meerdere declaraties tegelijk

Afhankelijk van het bestuuringssysteem  waar u mee werkt kan er soms een limiet zitten in de hoeveelheid bestanden die tegelijkertijd geprint kunnen worden. In Windows bijvoorbeeld is er een max. van 15 prints tegelijk als u ‘Print’ kiest als keuze bij een selectie van meerdere bestanden.

Dit kunt u oplossen door het volgende te doen:

1. Ga naar het Start menu en kies daar Apparaten en Printers.
  2. Kies de printer waar u normaliter naartoe print en klik op de rechter muistoets. Selecteer nu Eigenschappen.
  3. U kunt nu alle default instellingen wijzigen in uw gewenste instellingen.
  4. Dubbelklik nu op Printer om de printwachtrij te openen.
  5. Sleep het bestand (of het samengevoegde bestand ) wat u wilt printen in de Printwachtrij. Het maakt niet uit welk formaat bestand u hier kiest.
  6. Een pop-up bevestigd nu dat u meerdere bestanden tegelijkertijd wilt printen. Klik op OK.

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld  2000 bestanden naar de printer sturen (als uw printer/printserver dat aan kan).

Afdrukken van een declaratie op briefpapier en vervolgpapier

Als u de declaratie op briefpapier wilt printen en specificatie op vervolgpapier moet u dit bij het printen aangeven. Dit is voor meerdere declaraties tegelijk niet werkbaar. U kunt dan (in Windows) een nieuwe printer aanmaken waarin u deze instelling als standaard vastlegt (dus pagina 1 op lade 1 (briefpapier) en volgende pagina's op lade 2 (vervolgpapier)). U slaat deze printer dan op.

U download dan de declaraties die u wilt afdrukken vanuit Legalsense naar uw computer en pakt deze dan uit ("unzip"). Dan kunt u de volgende stappen doorlopen:

1. Ga naar het Start menu en kies daar Apparaten en Printers;
  2. Kies de nieuw aangemaakte printer;
  3. Dubbelklik nu op Printer om de printwachtrij te openen;
  4. Sleep de bestanden die u wilt printen in de Printwachtrij. Een pop-up bevestigd nu dat u meerdere bestanden tegelijkertijd wilt printen. Klik op OK.
  5. De declaraties worden dan volgens de instellingen geprint.